Tarta cu fructe

de Bucataras Medi in Prajituri, 6 Apr 2010 | 8597 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -500 g fructe(banane, mere, capsuni, cirese, fructe confiate)
  • -150 g nuci pisate
  • -50 ml coniac sau lichior
  • -4 oua
  • -18 linguri de zahar
  • -14 linguri de lapte
  • -14 linguri de ulei
  • -16 linguri de faina
  • -1 lingurita praf de copt
  • -4 linguri de miere
  • -2 pliculete zahar vanilat
  • -unt cat o nuca
  • -mirodenii( esenta de rom sau vanilie)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu fructe:

 Intr-o tava unsa in prealabil cu unt se pun 4 linguri de zahar si se caramelizeaza la foc potrivit.Se misca tava in asa fel incat caramelul sa se intinda pe toata suprafata tavii cat si pe margini.Se pune in tava jumatate di cantitatea de fructe,taiate in felii, cubulete , rondele si se baga in cuptorul incins , la foc potrivit timp de 15 min.
Separat se freaca zaharul cu ouale pana cand se obtine o compozitie spumoasa.Se adauga apoi treptat uleiul, laptele si apoi faina in care s-a amestecat praful de copt.Dupa gust se poate adauga si cateva picaturi de esenta de rom sau de vanilie.
Se scoate tava din cuptor ssi se toarna compozitia de mai sus peste fructele calite pe care le-am stropit cu putin lichior sau coniac.Se da la cuptor si se coace la foc potrivit.Cand tarta este coapta se rastoarna pe o plansa dar numai dupa ce aceasta s-a racit.
Deasupra tartei racite se toarna o glazura obtinuta din nucile pisate si calite in miere timp de 15 min.
Se lasa la racit si se orneaza dupa bunul plac cu cealalta jumatate de fructe , apoi se taie in bucati potrivite.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu visine si bezea